Rauwe kefirchocokoekjes

Hoewel we hier in huis geen kunstmatige suikers eten en weinig tot niet snoepen, vind ik het heel leuk om voor speciale gelegenheden [of gewoon als verrassing] bijvoorbeeld bananenbrood, koekjes of iets anders lekkers te maken. Omdat er eergisteren drie speciale lieverds bij ons waren, heb ik ’s middags rauwe kefirchocokoekjes gemaakt. Ze zijn in vijf minuten gemaakt en dan moeten ze nog een half uurtje in de koelkast :). Je moet misschien wel even aan de smaak wennen, omdat er natuurlijk een zuurtje inzit. Als je daar niet van houdt, kun je de kefir ook vervangen door bijvoorbeeld amandelmelk.
12919354_10154672797614018_39535618_oIk ben niet de beste food photographer, maar met deze foto heb je in ieder geval een beeld van hoe de koekjes eruit kunnen zien ;).

Wat je nodig hebt
1/4 cup kefir*
1/4 cup gesmolten kokosolie [
2 eetlepels [rauwe] cacao
1/4 cup [rauwe] honing
Iets minder dan 2 cups havervlokken
snufje zout
1/4 cup amandelpasta, pindakaas of andere notenpasta
hazelnoten

Ijsschep of lepel
Bakpapier
Plat bord of kleine ovenschaal die in de koelkast past

Hoe je de rauwe kefirchocokoekjes maakt
Doe het bakpapier op het bord of op de bodem van de ovenschaal. Hier leg je straks de koekjes op.
Smelt de kokosolie terwijl je het deeg gaat maken. Ik vind het zelf altijd makkelijk om een kommetje met kokosolie in heet water te zetten, zodat het langzaam vloeibaar wordt en niet te heet wordt.
Meng nu de gesmolten kokosolie, cacao, honing en havervlokken in een kom. Voeg daarna de kefir, het snufje zout en de amandelpasta toe.
Schep ‘bolletjes’ uit het deeg, leg ze op het bakpapier en doe er een hazelnootje op.
Laat de koekjes een half uur opstijven in de koelkast en genieten maar!

Binnenkort vind je op Boerhemian Life ook een heerlijk kruidenbrood waar ik kefir in verwerkt heb!

* Je kunt kefir zelf maken, maar natuurlijk ook in een biologische winkel zoals Ekoplaza kopen.