Paprikaspread

Vaak neem ik in het weekend de tijd om glutenvrije zadencrackers, een broodje en bijvoorbeeld hummus of verse basilicumpeterseliepesto te maken. We dippen groenten in deze ‘spreads’ of besmeren er een cracker mee, waar we dan meestal ook nog een berg sla, wilde spinazie of kiemen bovenop doen. Yummie!

Dit weekend heb ik een paprikaspread gemaakt. Voedzaam en echt heel erg lekker!12887337_10154662738884018_1954133789_o

Wat je nodig hebt
1 rode puntpaprika
2 rode paprika’s
1 teentje knoflook
1 cup geweekte rauwe walnoten [half uurtje weken in water en dan afgieten] 2 eetlepels edelgistvlokken [doet denken aan parmezaanse kaas] 1 eetlepel verse citroensap
1 theelepeltje honing [kan ook zeker zonder!] 3/4e theelepel himalayazout
1/2e theelepel gemalen komijn
1/8e theelepel cayenne pepper [of meer als je zin hebt in meer pit]

Hoe je de paprikaspread maakt
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en maak er een egale massa van. Je kunt zelf bekijken hoe grof of fijn je spread wilt hebben. Ik hou zelf van een beetje crunch, maar je kunt er ook prima een ‘puree’ van maken.

Geniet ervan!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.