Noodle-veggie-roerbak

Ik zie net dat het al bijna drie weken geleden is dat ik een blog schreef. De hoogste tijd om daar weer even verandering in te brengen! 🙂

Op Facebook heb ik gisteren een foto geplaatst van een heerlijk frisse noodle-veggie-roerbak. Hierbij het recept, zodat ook jullie ervan kunnen genieten!13493684_10154919624884018_1237550551_oWat je nodig hebt [voor 4 goede eters]
250 gram boekweit noodles [is 1 pakje van het merk King Soba] grote handvol spinazie
handvol palmkool [of extra spinazie] 250 gram peultjes of sugarsnaps
goede stronk broccoli
gele courgette
rood pepertje
1 rode paprika
2 kleine rode uien
3 teentjes knoflook [of naar smaak] sap van 1 limoen [wij houden van een fris zuurtje, maar minder kan natuurlijk ook] 1-2 eetlepels sesamolie
3-4 eetlepels coconut aminos
2 eetlepels kokosolie
1 theelepeltje gemberpoeder [of verse gember natuurlijk, maar ik ben niet zo’n gemberfan] 100-150 gram ongezouten en onbewerkte cashewnoten
13518195_10154919625234018_142062814_o13493151_10154919625159018_1463026746_oVoor vleesliefhebbers: wat kip of gehakt
Hoe je de noodle-veggie-roerbak maakt
Rooster de cashewnoten even in een pan en zet ze daarna apart.
13518141_10154919625459018_624930843_oBereid de groenten voor:
– Snijd de ui in dunne reepjes
– Snijd of pers de knoflook
– Snijd de stronkjes van de brocoli af en snijd de stam in dunne plakjes [dan hoef je niets weg te gooien] – Snijd de paprika in dunne reepjes
– Snijd het pepertje in dunne korte reepjes
– Snijd de palmkool, niet te fijn zodat hij een lekkere ‘bite’ houdt
– Schaaf met een kaasschaaf dunne plakken [in de lengte] van de courgette
13518124_10154919624939018_1274160315_o13493418_10154919625024018_1487787903_oDoe de kokosolie in de pan en fruit de uien en knoflook er een minuut of 10 in [op lage temperatuur]. Als je verse gember gebruikt, fruit die dan mee.
Zet terwijl bovenstaande ingrediënten lekker fruiten, het water op voor de boekweitnoodles. Ze hoeven maar 4 minuten te koken.
Voeg na het fruiten alle broccoli en de reepjes paprika toe. Roer zachtjes om en doe daarna de peultjes of sugarsnaps, de helft van de spinazie en palmkool erbij. Laat alles twee minuutjes garen. 13499920_10154919625309018_129983625_oGiet in de tussentijd de noodles af en meng deze daarna met alle groenten.
Knijp nu het sap van 1 limoen uit over de roerbak, gevolgd door sesamolie en de coconut aminos.
Maak het gerecht af door de rest van de spinazie, de palmkool en de geschaafde courgetteplakken en cashewnoten erdoor te roeren.13509641_10154919630709018_594199934_oAls je dit gerecht graag met wat kip of gehakt eet, bak en kruid deze dan apart en roer als laatste door het gerecht.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.