No bake bounty beauty

13549287_10154943638334018_755122800_oVandaag vroeg een kinderleukerd aan me: “Kun jij ook bountytaart maken? Een die dan gezonder is dan bounties uit de winkel?” Hij had een paar weken geleden gehoord dat ik bounties had gemaakt. Ik had het recept terwijl ik het maakte op een krant geschreven en die is na een paar weken door de woonkamer zwerven toch bij de papierophaalservice beland. Nu stond ik dus niet alleen voor de uitdaging om te bedenken hoe ik die bounties gemaakt had, maar ook om er nog een taart van in elkaar te knutselen. I took the challenge en omdat echt iedereen in huis de taart om te smullen vond, hierbij het recept van deze overheerlijke no bake bounty beauty!13567003_1057891687591750_994934241223995882_n

Ik moet bekennen dat er veel taartjes zijn die goedkoper zijn om te maken, maar mocht je eens willen uitpakken, deze is echt de moeite waard! En suiker is nu eenmaal suiker, of het nu natuurlijke suikers zijn of niet, dus geniet met mate van deze ‘guilty pleasure’ om zo je suikerspiegel te vriend te houden. 😉

Genoeg gepraat nu. Tijd om aan de slag te gaan!

De bountytaart bestaat uit drie lagen en een finishing touch. Ik leg per laag uit welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de laag maakt.13589100_10154943638329018_2123713088_oDE BODEM

Wat je nodig hebt
170 gram onbewerkte walnoten of pecannoten [ik vind pecannoten zachter van smaak] 150 gram onbewerkte cashewnoten*
75 gram gemengde noten*
3/4e cup rauwe cacao
1/3e cup palmsuiker
snufje zout [naar smaak] 2 theelepels vanille extract
2 eetlepels water

*Als je andere noten in huis hebt, gewoon gebruiken. Geniet van uitproberen! 🙂

Hoe je de bodem maakt
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en meng tot alles een fijngemalen ‘deeg’ is. Kneed met je vingers even wat deeg in elkaar om te testen of hij goed plakt. Zo niet, voeg dan nog een of twee eetlepels water toe, of een eetlepel honing [als je de bodem ook nog graag iets zoeter wilt]. Het deeg proeft brownie-achtig, dus flink proeven om te kijken of je misschien nog iets mist in het recept. 😉

Doe het deeg nu in een grote ronde springvorm en druk het stevig aan. Zet in de koelkast tot de volgende laag erop komt. Natuurlijk kun je ook een vierkante ovenschaal of iets dergelijks gebruiken.

13569837_10154943638664018_174133417_oDE KOKOSVULLING

Wat je nodig hebt
1 plus 3/4e blikje kokosmelk [KLIK]. Het liefst uit de koelkast. Gebruik in eerste instantie de room.
1/2e cup koksolie
4-6 cups kokossnippers [afhankelijk van hoe knapperig je de vulling wilt] 2 theelepels vanille extract
2 eetlepels honing [of maple syrup] 1 satéprikker of breinaald, of iets dergelijks13556074_10154943638654018_1784566976_oHoe je de kokosvulling maakt
Doe de kokossnippers en kokosmelk in de keukenmachine en meng alles goed door elkaar. Meng daarna de overige ingrediënten er doorheen.

Haal de bodem nu uit de koelkast en verdeel de kokoslaag er gelijkmatig in. Druk een beetje aan en prik met de satéprikker op verschillende plekken langs de zijkant van de springvorm gaatjes recht naar beneden. Straks kan daar de chocoladelaag in lopen [voorbeeld: zie onderstaande twee foto’s]. Zet de springvorm daarna weer in de koelkast. 13589289_10154943638639018_265205827_o13582353_10154943638584018_980268432_oDE CHOCOLAAG

Wat je nodig hebt
3/4e cup kokosolie
1/2e cup kokosboter [daar blijft de chocolade bij kamertemperatuur wat harder door] 3/4e cup cacao
4 eetlepels honing
1 kleine theelepel vanille extract
1-2 handjes grove kokossnippers

Hoe je de chocolaag maakt
Smelt de kokosolie en kokosboter au bain marie. Neem hier de tijd voor en let erop dat het niet te heet wordt. Voeg als alles gesmolten is de cacao en honing toe, en daarna beetje bij beetje [proef tussendoor] het vanille-extract. Giet de laag daarna over de kokosvulling en sprenkel er wat grove kokossnippers overheen. Laat de hele taart nu afkoelen door hem 1-2 uur in de koelkast te zetten, of een half uurtje in de vriezer.

Bewaar een klein beetje gesmolten chocola in het pannetje of het kommetje dat je gebruikt hebt om de chocola. Dit komt van pas bij de finishing touch van de taart.

13575615_10154943638599018_1056175884_oHaal de taart uit de koelkast als de chocoladelaag hard geworden is. 13589013_10154943638614018_1901944739_o

FINISHING TOUCH
Haal de taart uit de koelkast of vriezer en laat hem een beetje op kamertemperatuur komen. Dan wordt de bovenste laag weer een beetje warmer en makkelijker [en lekkerder] om te eten. Sprenkel nog wat grove kokossnippers over de taart en ‘drizzle’ daar met een lepel nog chocolade uit over [zie onderstaande foto]. Als je de taart in de vriezer hebt laten ‘opstijven’, wordt de ‘gedrizzelde’ chocolade ook snel hard omdat die dan afkoelt op de koude taart. Als je taart warmer is, zet hem na het decoreren dan nog even terug in de koelkast zodat de drizzle nog even een beetje harder wordt.13569943_10154943638574018_886932199_o13588993_10154943638339018_1899104945_o
13575657_10154943638554018_1487045534_o

Belangrijk: De smaak van chocolade is heel persoonlijk. De een zal dus misschien meer cacao willen gebruiken, terwijl een ander weer hele zoete chocolade wil. Voeg alles dus beetje bij beetje toe en proef tussendoor. Misschien vind jij 6 eetlepels honing meer dan voldoende, misschien wil je juist meer. Misschien wil je geen kokosboter gebruiken en juist alleen maar kokosolie. Probeer dus lekker uit en geniet van het proces.

Wij vonden onze chocoladelaag trouwens wat te dik. Daarom heb ik in dit recept de ingrediënten aangepast zodat hij ongeveer de helft van de dikte zal worden dan die je op de foto’s ziet.

Natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe jij de taart vindt! En of hem misschien nog lekkerder gemaakt hebt met een finishing touch van kokosroom, rood fruit of andere lekkerheden. Let me know!\

Tip: Woon je met jezelf, deel alle ingrediënten door vier en maak dit taartje in een kleine springvorm.

Enjoy!
13548992_10154943638569018_1778071134_o